_C7A1727

10-leirin blogi

29.6.2017 23.35

Pohjantähdestä etelään, idästä länteen kautta napajään!

Sanna

Toinen kymppileiripäivä, ensimmäinen kokonainen sellainen, meni ihan hujauksessa!

Aamun valjetessa heräilivät telttakylät viileän yön jälkeen väsyneinä ja kylmissään.

Nopeasti leiriläiset kuitenkin saivat veren kiertämään ja itsensä lämpimiksi auringon paisteessa ja niin lähdettiin innolla uuden päivän seikkailuihin! 

Aamupalaa nautittiin jo tuttuun tapaan ruokateltan kulmilla, työntekijät onnellisina kahvinsa kanssa ja emännät ihmeissään puuron hyvästä menekistä! Sitten päästiinkin jo itse asiaan, eli mukaviin toimintakanaviin. Etelän ja Lännen väki aloittivat päivänsä Raamattutietokilpailusta, jossa laulettiin myös leirin tunnaribiisiä ja pohdittiin isosten hienojen esitysten pohjalta mitä eläimiä Nooan arkissa seilasikaan. Raamattu tietokilpailua vetää leiripappimme Kaija, juontaja Virven ja Kanttori Maijun toimiessa tiskijukkina.


Idän leiriläiset ehtivät aamupäivän aikana, sekä saunomaan ja uimaan saunamajuriemme Peten ja Annin ohjeiden siivittämänä, että Markuksen kanssa askartelemaan hienoja kangaskasseja, Pohjoinen sai kunnian aloittaa larppauksella ja rumpukoululla! Kanavat on sijoitettu tänne leirialueelle ympäri ämpäri ja lapset siirtyvät oman alaleirinsä lipun perässä paikasta toiseen. Jokaisella alaleirillä on oma värinsä jota leiriläisetkin tunnustavat huiveillaan, näin tiedetään kuka mihinkin leiriin kuuluu ja kaikki osaavat ohjata eksyneet lampaat omiin laumoihinsa. 

Lounaaksi tarjottiin kanakastiketta ja riisiä, joka tiskilinjastosta vastaavien "tiskimaistereiden" Meerin ja Tyynen ansiosta onnistui hienosti, onhan tytöillä tiskaamisen innoittajaksi aivan mahtavaTiski-Räp, jonka he esittivät jo eilisen illan iltaohjelmassa! Syöminen ja tiskaaminen sujuvat kertakerralta paremmin ja nopeammin, vaikka välillä isoset ja alaleirinjohtajat joutuvatkin toimimaan melkein liikenteenohjaajina tiskijonossa, samalla kehottaen lapsia reippaasti etenemään jottei vaan myöhästytä seuraavasta ohjelmasta. 

Ohjelmaa meillä riittää ja pitkät välimatkat vaativat siirtymäaikaa. Mutta kyllä vapaa-ajallekin on mukavaa puuhaa.  Pättinniemen maastosta löytyy salakielisen aartenetsinnän vihjeitä ja leiriläiset selvittävätkin niitä innokkaasti. Arvoituksen ratkaisusta saa palkinnoksi tikkarin leirin ruokakuski Nallelta. Nalle olikin tämän päivän etsityin henkilö täällä leirialueella! Toinen hauska juttu on leirin helminauhat. Leirin alussa jokainen leiriläinen sai oman alaleirinsä väristä helmeä yhdeksän kappaletta ja jo tänään olivat monet ehtineet vaihtaa uusien kavereiden kanssa helmiä niin, että omassa nauhassa riippui kaikkien kahdeksan alaleirin tunnusvärit ja työntekijöiden  vaihtama musta helmi. Olipa joku saanut salaperäisen valkoisenkin helmen nauhaansa!

Iltapäivän aktiviteettina pääsivät Idän ja Pohjoisen kyläläiset pelaamaan Afrikantähteä ihan livenä Emmin ja isosten kanssa ja silloin oli Etelän vuoro saunoa ja askarrella ja Lännen tyypit pääsivät larppaamaan ja rummuttamaan Kaapon kanssa sydämensä kyllyydestä. Larppi on ollut ehdottomasti odotetuin ohjelmanumero tälläkin kymppileirillä!Huomenna kanavat jatkuvat vielä ja jokainen kylä kiertää kaikissa käymättä olevissa kanavissa aina vain eri järjestyksessä. 

Sää on onneksi meitä hellinyt tänäänkin ja aurinko on paistanut koko päivän. Mikään sisätila Pättinniemen alueella ei vetäisi koko leiriporukkaa, mutta onneksi leirin päänäyttämönä toimivaan iso telttaan mahtuvat kaikki ja tilaa on vaikka mihin. Isoon telttaan kokoonnuimme tänäkin iltana kivaan iltaohjelmaan, jota juontavat sairaan hauskat Virve ja Emmi. Iltaohjelmassa muun muassa lauletaan, huudetaan kylähuudot ja  ihmetellään kahta varsin kummaa tätiä. Tänään Telma ja Loviisa nimiset hahmot  ihmettelivät mihin paikkaan heidät on tilattu esiintymään, kun majoituskin on puutteellista huoneessa kasvavan ruohon ja mutakylvyn ollessa pienimpiä ongelmia. Leirinjohtajan ominaisuudessa pääsin kuulemaan ihan lavalla heidän palautteensa! Onneksi todettiin, että yleisö on terveen ja punaposkisen näköistä nuorisoa, tosin osalla on hyvinkin punaiset posket!

Tätä leiriblogia kirjoitetaan leiritoimistosta, joka hiljenee vasta kun koko muu leiri on jo vaipunut uneen.  Iltahartauden aluksi suoritetun äärimmäisen tarkan käsiäänestyksen mukaan päivä on ollut KIVA  ja kymppisankarit olivat syöneet vatsansa täyteen, uineet ja pitäneet hauskaa. Näin tämäkin kymppileiripäivä voidaan laskea onnistuneeksi!

Kotiin terveisiä!!


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja